Εξοπλισμός ψηφιακής αποτύπωσης

Η Κλεψύδρα δίνει άμεσες λύσεις και καλύπτει τις ανάγκες ψηφιακής αποτύπωσης δύο και τριών διαστάσεων. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφαλίζει όχι μόνο τα υψηλής ποιοτητας αποτέλεσματα αλλά επιτρέπει και εναλλακτικές προσεγγίσεις του προβλήματος λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες ιδιαιτερότητες και ανάγκες προκύπτουν.

Ο εξοπλισμός που διαθέτει περιλαμβάνει:

1. Τρισδιάστατος έγχρωμος λέιζερ σαρωτής κινητών αντικειμένων με δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης γεωμετρικής, χρωματικής και ανακλαστικής πληροφορίας από την επιφάνεια του αντικείμενου με σχεδόν μικροσκοπική λεπτομέρεια ανεξάρτήτου φυσικού φωτισμού. Το σύστημα παρέχει την υψηλότερη δυνατή ανάλυση που υπάρχει σήμερα ενώ προσφέρει το ακριβέστερο αποτέλεσμα συνδυασμού πληροφορίας υφής και γεωμετρίας. Η έκθεση του laser πάνω στο εκάστοτε αντικείμενο είναι ελάχιστη (3,5 mW, όσο δηλαδή η ισχύς ενός μικρού φακού). 

2. Τρισδιάστατος λέιζερ σαρωτής κινητών αντικειμένων τοποθετημένος σε μηχανικό βραχίονα έξι βαθμών ελευθερίας κινήσεως για λήψη γεωμετρικής πληροφορίας με υψηλή ακρίβεια (η απόσταση δύο διαδοχικών σημείων δειγματοληψίας στην επιφάνεια του αντικειμένου είναι μόλις 120μm). Το σύστημα δύναται να συλλάβει έως και 20.000 σημεία ανά δευτερόλεπτο ενώ φέρει δύο κάμερες τοποθετημένες σε τέτοια γωνία ώστε η τρισδιάστατη αποτύπωση να μην διακόπτεται σε περιπτώσεις όπου η δομή του αντικειμένου εμποδίζει το οπτικό πεδίο κάποιας κάμερας. 

3. Αυτοματοποιημένο σύστημα έγχρωμης τρισδιάστατης αναπαράστασης κινητών αντικειμένων με χρήση ψηφιακού φωτογραφικού εξοπλισμού, ελεγχόμενης περιστρεφόμενης τράπεζας και εξειδικευμένου λογισμικού. Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου συστήματος χαρακτηρίζονται από τον υψηλό ρεαλισμό της πληροφορίας υφής που φέρουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρουσιάσεις στο διαδίκτυο. Η σχεδόν αυτοματοποιημένη διαδικασία αποτύπωσης που προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπει την μαζική τρισδιάστατη ψηφιοποίηση κινητών αντικειμένων. 

4. Σύστημα έγχρωμης τρισδιάστατης αναπαράστασης κινητών αντικειμένων με χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού υψηλής ανάλυσης και εξειδικευμένου λογισμικού. Η συγκεκριμένη προσέγγιση λειτουργεί συμπληρωματικά με την προηγούμενη σε περιπτώσεις όπου τα αντικείμενα δεν δύναται να τοποθετηθούν πάνω σε περιστρεφόμενη τράπεζα για λόγους όπως το υπερβολικό βάρος ή το σχήμα τους. Η ποιότητα της τρισδιάστατης αναπαράστασης είναι παρόμοια με το προηγούμενο σύστημα.  

5. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης τρισδιάστατων φωτογραφιών ανάλυσης. Η τεχνική ψηφιοποίησης που εφαρμόζεται είναι το 'Σχήμα από δομημένο φωτισμό' . Η ανάκτηση της τρίτης διάστασης πραγματοποίηται με την προβολή ενός συγκεκριμένου μοτίβου χρωμάτων πάνω στο εκάστοτε κινητό ή ακίνητο αντικείμενο. Το τελικό τρισδιάστατο αντικείμενο ανακατασκευάζεται από ένα σύνολο φωτογραφιών που παρουσιάζουν το αντικείμενο από διαφορετική οπτική γωνία. 

6. Τρισδιάστατος έγχρωμος λέιζερ σαρωτής πεδίου για ακίνητα μνημεία, πολιτιστικούς χώρους, κλπ. Το πεδίο σάρωσης του συστήματος ορίζεται από 3m έως 1.500m, συλλαμβάνοντας 2.000 σημεία ανά δευτερόλεπτο και ακρίβεια 7mm σε απόσταση 100 m. Ο σαρωτής λειτουργεί και σε εξωτερικούς χώρους (αδιάβροχός). Χρησιμοποιεί λέιζερ της τάξης 1 με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ασφαλές για το ανθρώπινο μάτι και εφαρμόζεται σε ψηφιοποιήσεις μνημείων, πολιτιστικών χώρων,κλπ. 

7. Εξειδικευμένο λογισμικό ψηφιακής φωτογραμμετρίας για έγχρωμη αποτύπωση και αναπαράσταση χώρων αλλά και κινητών αντικειμένων με σκοπό την δημοσίευση τους στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Η ανακατασκευή των γεωμετριών των φυσικών αντικειμένων, στο χώρο, γίνεται μέσω συνεχούς απόδοσης ή/και σημειακής. 

8. Δισδιάστατος έγχρωμος σαρωτής βιβλίων, εγγράφων, κλπ. Δύναται να σαρώσει επιφάνειες μεγέθους μεγαλύτερες από Α1 συνδυάζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε φακούς σάρωσης, υψηλής ποιότητας αισθητήρες εικόνας και λευκό led φωτισμό που εξασφαλίζει 100% την αποφυγή εκπομπής υπεριώδους και υπέρυθρης ακτινοβολίας. 

9. Έγχρωμος σαρωτής φιλμ και φωτογραφικών διαφανειών με υποστήριξη πολλαπλών τύπων φιλμ όπως 35mm, E6, C-41. Η ανάλυση σάρωσης αγγίζει τα 4000 dpi (Μέγιστη εικόνα 5619 x 3831 pixels με φιλμ 35mm και τελικό μέγεθος αρχείου 65ΜΒ) και βάθος χρωμάτων 12 bit ανά χρωματικό κανάλι. 

10. Έγχρωμος εκτυπωτής φιλμ με μέγιστη ανάλυση σάρωσης 4096 οριζόντιες επί 2732 κάθετες γραμμές, βάθος χρώματος 36 bits ανά εικονοστοιχείο και 16,8 εκατομμύρια χρώματα από μία παλέτα των 68 δισεκατομμυρίων χρωμάτων. 

11. Σαρωτής μικροφίλμ μέγιστης ανάλυσης 400 x 400 dpi. Η ταχύτητα σάρωσης είναι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα για την συγκεκριμένη ανάλυση. Μέσα στις επιπρόσθετες ικανότητες του συστήματος είναι και η δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης της πολικότητας των φιλμ και ρύθμισης της έκθεσης στο φως. 

12. Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές τύπου SLR με ανάλυση έως και 40Mpixels. Συνοδεύονται από πλήθος φωτογραφικών φακών για ειδικές εφαρμογές (π.χ. τηλεφακοί, ευρυγώνιοι φακοί μεταβλητής εστιακής απόστασης, φακοί "μάτι ψαριού", κ.α.). Οι φωτοφραφήσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο φωτογραφικό studio με επαγγελματικό εξοπλισμό φωτισμού. 

13. Πολυφασματική ψηφιακή βίντεο κάμερα (3CDD/IR) με ρυθμό λήψης δεδομένων 7,5 καρέ το δευτερόλεπτο και ανάλυσης 1392 x 1040 εικονοστοιχεία ανά αισθητήρα χρώματος. Η πολυφασματική κάμερα παρέχει μια μη καταστρεπτική διαγνωστική τεχνική που εφαρμόζεται σε έργα τέχνης (πχ Αγιογραφίες, πίνακες ζωγραφικής) αλλά και σε πολιτιστικά μνημεία (πχ διάβρωση). 

14. Γραφική ταμπλέτα ψηφιοποίησης χαρτών (GIS) με ενεργή επιφάνεια διαστάσεων 457 x 610 mm. Η ανάλυση της επιφάνειας της ταμπλέτας αγγίζει τις 100 γραμμές ανά χιλιοστό ενώ προσφέρει ακρίβεια των 0,25 χιλιοστών. 

15. Δισδιάστατοι σαρωτές υψηλής ανάλυσης 3000dpi με 42 bit βάθος χρωμάτων, 14-bit για διαβαθμίσεις του γκρι. Η χρήση δύο διαφορετικών φακών αποτύπωσης επιτρέπει την σάρωση σε δύο αναλύσεις. Με τον πρώτο φακό πραγματοποιείται η σάρωση διαφανών και γυαλιστερών προτύπων σε ανάλυση 1220 x 3048 dpi πάνω σε όλη την διαθέσιμη επιφάνεια σάρωσης ενώ με τον δεύτερο φακό η ανάλυση αυξάνεται στα 3048x3048 dpi για συγκεκριμένη περιοχή σάρωσης διαστάσεων 86 x 297mm